Corfu ONLINE

EnglishRomanianSpanish

Biserici si Manastiri

Biserici si Manastiri Corfu

Sunt peste 800 de biserici şi mănăstiri pe insula Corfu şi multe dintre acestea pot fi vizitate. Cele mai cunoscute sunt: Mănăstirea din Paleokastritsa, Biserica Sfântului Spiridon, Biserica Bizantină din Garitsa, biserica de la Kanoni, Mănăstirea de pe Muntele Pantokrator.

Biserici si Manastiri Corfu

Biserica Sfântul Spirdon

Construită în 1589, Biserica Sfântul Spirdon se află în Corfu Town (aproape de zona Liston) şi este cea mai cunoscută si vizitată biserică de pe insulă. Biserica adăposteşte moaştele Sfântului Spiridon, patronul insulei.

Mănăstirea din Palokastritsa

A fost construită în 1277 şi restaurată în 1722. Grădinile de aici şi manastirea oferă privelişti spectaculoase asupra golfurilor din Paleokastrista. Aici puteţi vizita un muzeu micuţ ce expune vestigii religioase, precum şi un magazin mic de suveniruri. Mănăstirea este deschisă din mai până în octombrie, dar este închisă între 13:30 şi 17:30 în fiecare după amiază.

Biserica din Garitsa

Biserica bizantină a Sfinţilor Jason şi Sosipater a fost construită aproaope de malul sudic al golfului Garitsa. Biserica este dedicată celor doi sfinţi care au fost discipoli ai Sfantului Paul, care a adus creştinismul în Corfu în jurul anului 70.

Biserica din Kanoni

Biserica din Kanoni este peste drum de intrarea la Mon Repos, în Kanoni. Astăzi putem vedea numai ruinele bisericii, dar structura constructiei este clar definită. A fost contruită şi reconstuită în timpul secolelor XII, XV şi XVII. A avut un acoperiş din lemn, podele din mozaic şi multe sculpturi din marmură şi piatră. Marmură decorativă si statui găsite în templele antice din apropiere au fost folosite pentru decorarea bisericii.

Mănăstirea de la Muntele Pantokrator

Construită pe muntele Pantokrator („Atotputernicul”) în jurul anului 1347, mănăstirea a fost distrusă în 1537 şi reconstruită la sfârşitul secolului al XVII-lea. Aici turiştii pot admira icoane de la sfârşitul secolului al XVIII-lea în stil Baroc şi fresce din secolul al XVII-lea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − nine =