Corfu ONLINE

EnglishRomanianSpanish

Cultura

Personalitati Corfu

Personalitati

Sfantul Arsenie (secolul al X-lea) Cunoscut şi ca Arsenie din Kerkyra (Arsenie din Corfu), a fost unul din principalii sfinţi patroni ai insulei, împreună cu Sfântul Spiridon şi primul episcop al insulei Corfu.

Biserici si Manastiri Corfu

Biserici si Manastiri

Sunt peste 800 de biserici şi mănăstiri pe insula Corfu şi multe dintre acestea pot fi vizitate. Cele mai cunoscute sunt: Mănăstirea din Paleokastritsa, Biserica Sfântului Spiridon, Biserica Bizantină din Garitsa, biserica de la Kanoni, Mănăstirea de pe Muntele Pantokrator.

Festivaluri si sarbatori Corfu

Festivaluri si sarbatori

Ca orice alta insula a Greciei, Corfu are multe festivaluri şi sărbători religioase pe tot parcursul anului, mai ales în timpul verii. Avem aici cateva din festivalurile si evenimentele care au loc în Corfu.

Muzee Corfu

Muzee

Muzeul de Arheologie din Corfu A fost construit între 1962 şi 1965, iniţial cu scopul de a găzdui descoperirile arheologice din Templul lui Artemis din Corfu. Printre colecţiile muzeului se numără: celebrul Fronton al Gorgonei – o sculptură din secolul al V-lea Î.Hr., trei monumente funerare datând din secolul al[…]

Produse locale Corfu

Produse locale

Cu o climă blândă şi ploi frecvente, Insula Corfu se bucură de pământ fertil şi o mare varietate de produse agricole locale. Alături de bine-cunoscutul ulei de măsline, în Corfu se produc cereale, miere, fructe kumquat, vinuri şi tsitsibyra (berea de ghimbir). De asemenea, aici găseşti săpunul din ulei de[…]