Corfu ONLINE

EnglishRomanianSpanish

Cum ajungem

Cum ajungem in Corfu

Cu avionul

Din Bucuresti, precum si din alte orase europene sunt organizate zboruri de tip charter spre insula Corfu. Aeroportul din Corfu – “Ioannis Kapodistrias” este singurul aeroport de pe insula, situat la aproximativ 3 kilometri de capitala.

Pentru mai multe informatii:
* OLYMPIC AIRWAYS : +30 2661030180;  +30 2661037398
* AEGEAN AIRLINES : +30 2661027100

Cu feribotul

Plecari din Grecia

Corfu este legata de Grecia continentala prin proturile Igoumenitsa, Patras si Piereas. Pentru mai multe informatii sunati la  Autoritatea Portuara din Corfu (0661-3265), Igoumenitsa (0665-22235) si Patras (061-341002).

Cea mai frecventa ruta intre continent si Corfu este Igoumenitsa-Corfu Town. Feriboturile pleaca zilnic de la Igoumenitsa spre Corfu. Calatoria dureaza aproximativ o ora, si este organizata cel putin o plecare pe ora intre 05:15 am si 10:00 pm tot timpul anului, cateodata fiind chiar doua sau trei plecari pe ora in timpul verii. Tariful standard este de 5.80 euro (masinile incepand cu 25-30 euro, in functie de marime).

Unii turisti aleg ruta Igoumenitsa-Lefkimi, mai ales daca vor sa ajunga in sudul insulei. Calatoria dureaza sub o ora si costa 3.20 euro (masinile 18 euro), se organizeaza 6 plecari in timpul verii si mai putine iarna.

Plecari din Italia

Corfu are legaturi cu porturile din Ancona, Bari, Brindisi, Venice si Trieste. Pe timpul verii este necesar sa rezervati bilete cu cateva zile inainte.

Corfu se localizeaza pe coasta vestica a Greciei, in nordul Marii Ionice. Cu o suprafata de aproximativ 600 de kilometri patrati, este mai aproape de Albania (la doar doi kilometri distanta) decat de coasta Greciei. Insula Corfu a fost intens prmovata turistic fiind, la un moment dat, una dintre cele mai distinse atractii turistice ale Greciei. In Corfu preturile sunt mici, natura generoasa, serviciile excelente, plajele largi si primitoare, iar facilitatile turistice depasesc cu mult standardele balcanice.
Corfu, cu o lungime de aproximativ 63 de kilometri si cu o latime de 28, gazduieste peste 30 de statiuni turistice capabile sa satisfaca orice pretentie. Diversitatea – acesta este marele atu al insulei. Fie ca vorbim de nordul, de vestul, sudul sau estul insulei, exista statiuni special dedicate familiilor cu copii sau, dimpotriva, tinerilor dornici de distractie. Cu o clima mediteraneeana specifica, insula se bucura de un sezon cald si lung in care sute mii de turisti beneficiaza de cele aproape 100 de plaje cu nisip fin ale insulei. Lungimea coastei este de 217 kilometri, dar Corfu nu inseamna numai litoral – muntele Pantokratoras ajunge la o altitudine de 906 metri oferind niste peisaje uimitoare turistilor dispusi sa-i escaladeze crestele. Vegetatia luxurianta (Corfu este supranumita insula maslinilor datorita platantiilor fara extrem de vaste), investitiile turistice, accesibilitatea (insula poate fi vizitata cu masina personala – sau inchiriata – , cu vaporasul, cu motocicleta sau organizat, prin circuite locale) . Arhitectura veche, multitudinea cladirilor de patrimoniu (forturi, biserici, catedrale, castele) precum si viata culturala intensa (aproape 50 de muzee, festivaluri culturale, muzicale sau tradtitionale) – toate acestea completeaza reteta unei vacante foarte aproape de perfectiune.
Cu capitala la Corfu Town (de asemenea numita Kerkyra), insula Corfu are o istorie colorata. Grecii, romanii, venetienii si francezii au ocupat pe rand acest colt de paradis, marcandu-si teritoriul in stilul specific. Miturile si legendele insulei includ personaje precum Hercule si Ulise, iar Corfu se pare ca l-ar fi gazduit o perioada si pe Homer. Nu intamplator capitala insulei se afla pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO.

Pentru mai multe informatii accesati www.ferries.gr
Localizare pe harta – https://maps.google.com/?ll=39.61183880,19.83060510&z=12
Traseul Bucuresti-Corfu: http://www.ruteauto.ro/Bucuresti/Corfu/ro.html