Corfu ONLINE

EnglishRomanianSpanish

Shopping in Corfu

Shopping Corfu

Insula Corfu are atâtea magazine ticsite cu bijuterii, pielărie, obiecte din lemn de măslini şi diferite produse handmade, încât este greu să le străbaţi pe toate într-o singură zi. Principala stradă comercială din insula Corfu este Odos Theotoki, dotată cu toate tipurile de magazine, de la buticuri de specialitate şi până la magazine mari. Aici găseşti unele dintre cele mai bune vinuri greceşti, bijuterii şi sculpturi handmade. Preţurile sunt destul de mari, dar insula este cunoscută pentru produsele de calitate şi flerul său creativ.

Poţi începe shoppingul în Corfu cu celebrul lichior de kumquat. Băutura este preparată din fructul kumquat, originar din China, care se cultivă în Corfu din 1800, şi se găseşte peste tot în insulă. Lichiorul este îmbuteliat în sticle cu diverse forme, astfel că poate fi un cadou, nu doar îmbietor, ci şi amuzant. Pe lângă lichiorul de kumquat, în magazinele de suveniruri ale insulei vei găsi şi sticluţe cu lichior dulce din lămâi sau din portocale, care îţi vor atrage atenţia prin culoare, miros şi prin „sculptura” sticlei, special realizată pentru turişti.

Dacă vrei handmade, mergi în magazinele aflate de-a lungul Filarmonikis, unde găseşti o mulţime de produse de calitate, la preţuri rezonabile, inclusiv un magazin cu cosmetice naturale din ulei de măsline. Terracotta (pe Odos Filarmonikis 2) este cel mai recomandat magazin datorită colecţiei de bijuterii autentic greceşti şi a produselor din ceramică artizanală, realizate de artizani şi artişti locali. La capătul nordic din Liston, se află magazinul Antica (pe 25 Ayios Spiridon) care vinde bijuterii, veselă, textile, alamă, icoane şi opere de artă, în forma unor picturi care descriu scene din Corfu.

Unde se intersectează oraşul vechi cu cel nou, la magazinul Gravuri (pe 64 Ev. Voulgareos), există o selecţie de gravuri şi printuri cu imagini din Corfu, iar preţurile pot depăşi 100 euro/bucată. Bineînţeles, mai la colţ de stradă găseşti aceleaşi gravuri, fake, la mai puţin de 10 euro. Pentru o experienţă aparte, vizitează Fabrica de Săpun Patounis, din I.Theotaki (tel. 26610/39-860) şi cumpără câteva sortimente din săpunurile din ulei de măsline. Sunt recunoscute pe plan mondial pentru calitatea lor. Iar dacă iubeşti ceramica, la 15 km nord de Corfu Town, există un atelier de olărit, unde Sofoklis Ikonomides şi Sissy Moskidou le arată turiştilor cum se prelucrează obiectele. La doi kilometri înainte, pe partea stângă a drumului, se află Wood’s Nest, de unde poţi cumpăra obiecte din lemn de măslin, la preţuri ceva mai mici decât în oraş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − 4 =