Corfu ONLINE

EnglishRomanianSpanish

Vremea

Vremea in Corfu

Fiind cea mai nordică insulă a Greciei, Corfu se bucură de o vară călduroasă şi o iarnă bogată în ploi. Umiditatea este ridicată, cu excepţia lunilor de vară, iar cea mai bună perioadă de vacanţă în Corfu este între mai-noiembrie, când temperaturile variază între 20-39C. Insula abundă în turişti în lunile de vară, când ploile sunt aproape inexistente, iar temperaturile maxime pot atinge 39 de grade Celsius. Pentru o vacanţă în Corfu confortabilă, stabileşte-ţi perioada sejurului în funcţie de sezon. Vizitează Corfu la sfârşit de primăvară/început de toamnă dacă ai nevoie de temperaturi medii, sau plănuieşte-ţi vacanţa în plină vară dacă iubeşti căldura.

Primăvara

Sezonul turistic în Corfu începe în luna mai, când temperaturile maxime din timpul zilei ating 20 de grade Celsius. În primele două săptămâni ale lunii, plajele şi tavernele sunt aproape pustii, iar traseele din zonele de coastă sunt dificil de parcurs pe jos. Cu toate acestea, frumuseţea insulei este impresionantă, fiind momentul din an în care găseşti flori din abundenţă, vegetaţia revenind la viaţă după lunile de iarnă. În ultimele două săptămâni din luna mai, temperaturile zilei se menţin la aproximativ 20 de grade Celsius, iar plajele şi tavernele încep să primească turişti. Se organizează ieşiri în largul mării, iar seara poate apărea câte un front de aer rece. În această perioadă există o zi ploioasă pe săptămână.

Vara

Iunie – În primele două săptămâni ale lunii iunie zilele sunt calde şi frumoase, temperaturile încep să depăşească 20 de grade, iar plajele şi tavernele încep să se umple cu turişti. Apa mării începe să se încălzească, fiind bună pentru înot, iar serile sunt calde cât pentru un somn relaxant. În ultimele două săptămâni ale lunii, temperaturile se ridică la 30 de grade, iar vremea începe să se „încingă”. Este perioada în care plajele se aglomerează, mai ales în weekend, iar tavernele sunt aproape pline, la unele fiind nevoie de rezervări prealabile. Apa mării este caldă şi este posibil să plouă o zi pe săptămână, însă este o ploaie caldă, de vară. Briza mării face temperatura suportabilă, iar ieşirile în larg încep să devină tot mai dese.

Iulie – Primele două săptămâni din iulie sunt, probabil, cele mai aglomerate din sezonul turistic. Apa mării este perfectă pentru baie, iar restaurantele şi tavernele sunt arhipline. Zilele sunt însorite, temperaturile începând să depăşească 30 de grade, plajele aglomerate, iar serile sunt calde şi plăcute. În ultimele două săptămâni ale lunii iulie, temperaturile din mijlocul zilei pot depăşi 35 de grade Celsius, nefiind recomandate ieşirile pe plajă, în special persoanelor cu boli de inimă. Seara este plăcut, briza mării potolind arşiţa din mijlocul zilei, însă, pe timp de noapte, aerul condiţionat este o necesitate dacă vrei un somn odihnitor.

August – În primele două săptămâni ale lunii august temperaturile depăşeşsc 35 de grade. Mijlocul zilelor sunt „fierbinţi”, iar seara este cald şi umezeală. Apa mării este perfectă pentru baie, iar tavernele şi plajele sunt foarte aglomerate. În ultimele două săptămâni, temperaturile încep să scadă uşor, însă nu ajung sub 30 de grade. Apa mării este caldă, bună pentru baie, iar plajele sunt în continuare pline de turişti.

Toamna

Septembrie – în primele două săptămâni ale lunii septembrie temperaturile se menţin în jurul valorii de 30 de grade. Zilele sunt fierbinţi, perfecte pentru înot şi plajă, serile sunt călduroase, iar târziu în noapte pot apărea mase de aer rece. În ultimele două săptămâni, temperaturile încep să scadă uşor, clasându-se sub 30 de grade Celsius. Zilele se menţin calde, cu temperaturi de aproximativ 28 de grade Celsius, iar serile sunt răcoroase, fiind nevoie de un pluover. Cu toate acestea, vremea este plăcută. Încă se mai poate face plajă, iar seara, cerul este clar şi ai o privelişte impresionantă asupra mării.

Octombrie – în primele două săptămâni din octombrie încă este vreme de plajă. Temperaturile din mijlocul zilei sunt de aproximativ 25 de grade Celsius, iar apa mării înregistrează aproximativ 22 de grade Celsius, încă suficient de caldă pentru înot. Cerul este clar, albastru deschis, şi există posibilitatea să plouă. Este perioada din an în care vegetaţia începe să-şi revină după arşiţa verii. În ultimele două săptămâni, temperaturile se situează între 20-23 de grade Celsius, plajele devin tot mai goale, iar tavernele încep să închidă, anunţând sfârşitul sezonului. Este luna perfectă dacă vrei o vacanţă liniştită, cu privelişti impresionante care îmbină vegetaţia luxuriantă a insulei cu albastrul Mării Mediterane.

Iarna

În lunile de iarnă, cele mai ridicate temperaturi sunt de 15 grade Celsius, iar ploile sunt destul de frecvente. Aerul este rece, curat, iar priveliştile sunt spectaculoase. Există zile însorite, în care plimbarea pe dealurile nu foarte înalte este o reală plăcere. Rareori este ger, iar acesta durează, de obicei, câteva ore. Astfel, cu echipament adecvat şi o bună informare te poţi bucura de frumuseţile insulei Corfu şi în perioada iernii. Singura problemă este transportul. Pentru a ajunge pe insulă în extrasezon (între noiembrie-aprilie), ai nevoie de un zbor până la Atena şi apoi de un zbor intern spre Corfu – iar acest lucru poate fi destul de costisitor.