Corfu ONLINE

EnglishRomanianSpanish

Sporturi nautice

Sporturi nautice Corfu

Pe plajele cele mai turistice ale Insulei Corfu, precum Sidari, Ipsos, Roda, Kavos, vei găsi o mulţime de posibilităţi pentru practicarea sporturilor nautice. Găseşti centre de închirieri ambarcaţiuni şi echipamente sportive, centre de scufundări şi excursii organizate în largul Mării Ionice.

Te poţi da cu skijet-ul, poţi practica winsurf, shi nautic, poţi testa wakeboarding-ul sau poţi închiria o hidrobicicletă pentru a descoperi particularităţile coastei. Iată câteva posibilităţi de distracţie nautică în apele insulei Corfu:

Sporturi nautice în Corfu

Scufundări
După o distracţie cu banana, o tură cu ski jet-ul sau o plimbare cu barca în largul mării, vei fi tentat să încerci şi o experienţă de scuba diving în Marea Ionică.

Există multe centre specializatre de scuba diving, care oferă lecţii pentru copii şi începători, dar care organizează şi expediţii în larg pentru scufundători experimentaţi.

Cele mai interesante zone pentru scuba diving sunt de-a lungul coastei de vest a insulei Corfu, în apropiere de Paleokastrisa. Marea este extrem de curată, iar fauna foarte bogată. şi zonele cu roci de lângă mica insulă Vido pot fi îmbietoare. Însă trebuie să ai grijă întrucât această parte a mării este aglomerată cu ambarcaţiuni.

Printre cele mai cunoscute centre de scuba diving din Corfu sunt Corfu Diving Center (Paleokastritsa – tel: +30 26630 41604); Ionian Divers (Dassia – tel: +30 26610 90320) sau Nautilus Diving (Moraitika – tel: +30 26620 76684).

Navigaţie

Pentru cei care adoră navigaţia, în jurul insulei Corfu sunt o mulţime de oportunităţi. Poţi găsi orice tip de ambarcaţiune vrei şi o poţi închiria singur (dacă ai permis de navigaţie) sau cu întregul echipaj.

Bineînţeles, în funcţie de buget. De asemenea, în interiorul Gouvia Marina, aflat la 6 km de oraşul Corfu, există un club de yachting, care oferă excursii organizate în jurul insulei. Indiferent dacă optezi pentru un velier propriu sau o excursie organizată, vei putea vizita plaje uimitoare şi zone aparte din Kerkyra, accesibile doar de pe mare.

Dacă ai optat pentru propriul velier, după-amiaza, când vântul începe să bată uşor, este recomandat să te îndrepţi spre un golf sigur ca Paleokastritsa, Benitses, Kassiopi sau Lefkimi.

Datorită climatului, a frumuseţii mării şi a vântului moderat, insula Corfu nu prezintă un pericol pentru navigatorii începători, însă trebuie să ai licenţă de navigaţie pentru a ieşi pe mare. În caz contrar, trebuie să-ţi închiriezi un navigator cu brevet.

Printre cele mai cunoscute centre de închirieri ambarcaţiuni sunt Gouvia Marina (tel: +30 26610 91475 sau +30 26610 91376), Corfu Nautical Club (tel: +30 22610 30470) sau Corfu Offshore Sailing Club (tel: +30 22610 25759).

Schi nautic

De pe plajele turistice ale insulei nu lipsesc nici centrele de sporturi nautice. Fie că eşti începător sau ai deja experienţă în schi nautic, intructorii te vor îndruma spre cele mai sigure locuri. Un paradis al sporturilor pe apă este Plaja Kalami, unde o lecţie de schi nautic pentru începători porneşte de la 30 euro/persoană, iar pentru avansaţi începe de la 25 euro/persoană, pentru aproximativ 10 minute. Preţurile pot fi negociate în funcţie de timpul petrecut în larg, unele centre oferind o oră de schi nautic la preţuri de aproximativ 110 euro.

Wakeboarding

Dacă vrei să practici wakeboarding, trebuie să fi experimentat înainte schiul nautic. Considerat un sport relativ nou, wakeboarding-ul necesită frexibilitate, echilibru şi tehnici de manevrare a plăcii.

Este un sport de adrenalină, pe care îl poţi practica în Marea Ionică, alături de instructori cu experienţă, iar costul este de aproximativ 25 euro/persoană, timp de 10 minute. Există centre care oferă discount la achiziţionarea a minimum cinci lecţii. Unele dintre cele mai cunoscute zone pentru practicarea sportului sunt Arilla Beach şi plajele din Kavos.

Ringo

Pentru cei care doresc distracţie alături de prieteni, cea mai bună alegere sunt plimbările ringo. Mai exact, plute gonflabile circulare, pe care stau maximum patru persoane şi care sunt trase de ambarcaţiuni cu motor.

Plimbările sunt organizate în funcţie de vârsta şi de preferinţele fiecăruia. Există plute gonflabile în formă de canapele, care „ţopăie” pe valurile mării, plute în formă de banană sau în formă de piscine. Costul unei astfel de distracţii costă aproximativ 10 euro/persoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + three =