Corfu ONLINE

EnglishRomanianSpanish

De vizitat

Palatul Achilleion de vizitat in Corfu

Mon Repos – Corfu Town

Palatul Mon Repos a fost construit pe dealul Analipsis, în zona Kanoni în 1826 de catre Comisionarul britanic Frederic Adams, ca un cadou pentru soţia sa, Nina Palatianou.

Mai târziu, palatul a devenit reşedinţa de vară a tuturor guvernatoriulor britanici ai insulei Corfu şi atunci cand Insulele Ionice au fost unite cu Grecia, a fost oferit cadou Regelui George I al Greciei. Aceasta este de asemenea casa unde s-a născut în iunie 1921 Prinţul Filip, Duce de Edinburgh, soţul Reginei Elisabeta a II-a.

Pe timpul ocupaţiei italiene in Corfu din al doilea Război Mondial, palatul a devenit reşedinţa lui Parini, guvernatorul italian al insuleor Ionice.

Palatul a fost restaurat. Iar azi este folosit de Municipalitatea Corfu ca atractie turistica si este vizitat anual de sute de turişti.

Palatul Achilleon

Palatul Achilleon a fost construit în 1890 ca reşedinţă de vara pentru Împărăteasa Austriei Elisabeta a Bavariei, cunoscuta drept “Sisi”. Palatul a fost construit în zona Gastouri şi a fost denumit „Achilleon” după eroul mitic Ahile.

Grădinile imperiale oferă o panorama impresionantă asupra văilor din jur si asupra Mării Ionice. Palatul Achilleon Palace este înconjurat de statui greceşti neoclasice, statui si tablouri înfăţişându-l pe eroul Ahile şi scene ale războiului Troian. Atracţia principala este o statuie din marmură a lui Ahile, creată de sculptorul german Ernst Gustav Herter.

Palatul expune de asemenea si mobila sau obiecte personale ale lui Sisi, precum si o statuie a Împărătesei.

In 1898, Împărăteasa Sisi a fost asasinata la Geneva, în Elveţia, la vârsta de 60 de ani. După moartea ei, palatul a fost vandut Kaiserului german Wilhelm al II-lea si in final a fost achizitionat de statul grec. Palatul a fost folosit pana nu demult drept casino, dar în ultimii ani a fost transformat in muzeu.

Palatul Anaktora

Palatul Anaktora (Palatul Sfintilor Mihail si Gheorghe) este un complex de constructii in stil arhitectural romanic in capitala insulei. In trecut au locuit aici Familia Regala a Greciei si Guvernatorii Britanici.

Astazi palatul gazduieste opere de arta si un muzeu de arta chinezeasca, unic in sudul Europei. Aici puteti bea o cafea in celebra cafenea Art Café, inconjurati de opere de arta ale artistilor locali si internationali. De aici, turistii pot admira vapoarele care trec printr-un canal ingust in drumul lor spre portul din Corfu Town.

Acest loc este celebru pentru frumoasa gradina cunoscuta si sub numele de “Gradina Poporului”.

Muzeul de Arheologie din Corfu

A fost construit între 1962 şi 1965, iniţial cu scopul de a găzdui descoperirile arheologice din Templul lui Artemis din Corfu. Printre colecţiile muzeului se numără: celebrul Fronton al Gorgonei – o sculptură din secolul al V-lea Î.Hr., trei monumente funerare datând din secolul al VI-lea I.Hr., din cimitirul orasului antic Corfu, leul gasit lângă mormântul lui Menecrate care datează din secolul al VII-lea Î.Hr., relicve de la Templul zeiţei Hera şi de la Templul lui Apollo, care au fost gasite la Mon Repos, precum şi o colecţie impresionantă de monede corfiote.

Muzeul Folcloric din Corfu

Muzeul Folcloric din Corfu a fost înfiinţat de către Societatea Folclorică din Corfu, în anul 1982. Este găzduit într-o casă tradiţională în satul Sinarades, la o distanţă de 12 km la vest de Corfu Town. Clădirea este o reproducere a caselor clasei de mijloc din secolul al IX-lea, care gazduieste unelte vechi, decoratiuni tradiţionale, instrumente muzicale, echipamente de pescuit, obiecte din ceramică şi o colecţie de documente care au fost donate muzeului.

Muzeul de artă asiatică din Corfu

Muzeul de artă asiatică din Corfu a fost construit în 1927 cand 10 500 de piese din colecţia Gregorz Manos au fost donate. Din 1974 muzeul a devenit Muzeul de Artă Asiatică pentru ca expune multe colecţii din Asia Centrală. Muzeul de artă Asiatică din Corfu este în Palatul Sfinţilor Mihail si George în Corfu Town, care a fost casă pentru Înalţii Comisionari Englezi până în momentul în care aceştia au oferit casa statului grecesc în 1864.

Muzeul Bizantin din Corfu

Găzduit în Biserica Antivouniotissa, Muzeul bizantin din Corfu expune o colecţie bogată de icoane si vestigii Bizantine şi Postbizantine, reprezentând mai mult de cinci secole de artă religioasă .

Muzeul lui Solomos

Dionysius Solomos este poetul grec care a scris versurile Imnului Naţional al Greciei. Acesta şi-a trăit o mare parte a vieţii pe insula Corfu (între 1798 şi 1857), unde a scris o bună parte a operei sale. Muzeul este găzduit în casa unde Solomos a trait şi expune multe dintre lucrurile personale ale poetului, o colecţie a manuscriselor sale şi diferite portrete.

Muzeul Scoicilor

Muzeul Scoicilor din Corfu detine una dintre cele mai vaste colectii de scoici din Europa si se afla pe strada principala din Benitses. Muzeul gazduieste o colectie privata de scoici adunate pe parcursul a peste 40 de ani din toate colturile lumii. Colectionarii de scoici pot cumpara de aici scoici neobisnuite si suveniruri exotice. Este deschis intre 10:00 si 21:00.

Muzeul de Numismatică

Fondat de Banca Ionică în 1981, Muzeul de Numismatică este găzduit într-o clădire proiectată de un architect localnic, Ioannis Chronis şi este singurul muzeu de acest gen din Grecia. Expune o colecţie impresionantă de monede, bancnote, documente bancare si timbre.

Galeria Municipală

Galeria Municipală din Corfu găzduieşte o colecţie vastă de opere donate de către artişti corfioţi renumiti din secolul al XIX-lea, precum: Pachis, Haralambos, Pavlos Prossalendis, Angelos Giallinas, Skarvelis, Koyevinas, Samartxis.

Biserica Sfântul Spirdon

Construită în 1589, Biserica Sfântul Spirdon se află în Corfu Town (aproape de zona Liston) şi este cea mai cunoscută si vizitată biserică de pe insulă. Biserica adăposteşte moaştele Sfântului Spiridon, patronul insulei.

Mănăstirea din Palokastritsa

A fost construită în 1277 şi restaurată în 1722. Grădinile de aici şi manastirea oferă privelişti spectaculoase asupra golfurilor din Paleokastrista. Aici puteţi vizita un muzeu micuţ ce expune vestigii religioase, precum şi un magazin mic de suveniruri. Mănăstirea este deschisă din mai până în octombrie, dar este închisă între 13:30 şi 17:30 în fiecare după amiază.

Biserica din Garitsa

Biserica bizantină a Sfinţilor Jason şi Sosipater a fost construită aproaope de malul sudic al golfului Garitsa. Biserica este dedicată celor doi sfinţi care au fost discipoli ai Sfantului Paul, care a adus creştinismul în Corfu în jurul anului 70.

Biserica din Kanoni

Biserica din Kanoni este peste drum de intrarea la Mon Repos, în Kanoni. Astăzi putem vedea numai ruinele bisericii, dar structura constructiei este clar definită. A fost contruită şi reconstuită în timpul secolelor XII, XV şi XVII. A avut un acoperiş din lemn, podele din mozaic şi multe sculpturi din marmură şi piatră. Marmură decorativă si statui găsite în templele antice din apropiere au fost folosite pentru decorarea bisericii.

Mănăstirea de la Muntele Pantokrator

Construită pe muntele Pantokrator („Atotputernicul”) în jurul anului 1347, mănăstirea a fost distrusă în 1537 şi reconstruită la sfârşitul secolului al XVII-lea. Aici turiştii pot admira icoane de la sfârşitul secolului al XVIII-lea în stil Baroc şi fresce din secolul al XVII-lea.