Corfu ONLINE

EnglishRomanianSpanish

Plaje Corfu – Insula Corfu, Grecia

Plaje Corfu

Informatii despre plaje Corfu! Briză mediteraneană, temperaturi confortabile şi plaje exotice… Faţă de celelalte insule Ionice, Corfu are o superbă linie de coastă, de-a lungul căreia se află împrăştiate plajele cu pietriş sau nisip fin.

Printre cele mai faimoase plaje din Corfu sunt Agios Georgios, Dassia, Agios Stefanos, Kavos şi plaja Glyfada. Există, de asemenea, câteva vile şi hoteluri de 5 stele care deţin propriile plaje private, în special în partea estică a insulei.

Plaje Corfu

În estul insulei Corfu, se află unele dintre cele mai apreciate plaje din Insulele Ionice, premiate cu Steagul Albastru al Uniunii Europene.

Agios Stefanos este o plajă lungă cu nisip, aflată într-un oraş de pescari cu acelaşi nume. Plaja cosmopolită Glyfada se află la 15 km de Corfu Town şi se mândreşte cu ape turcoaz, nisip auriu şi multe baruri.

Agios Georgios este o plajă cu nisip, aflată într-o zonă destul de aglomerată cu baruri cluburi şi diferite hoteluri, iar Plaja Kavos se află la sud-est de Corfu Town şi este populară printre tinerii care iubesc viaţa de noapte.

Iar dacă vrei organizare, plaja Dassia, situată pe coasta nord vestică din Corfu Town, pe deplin organizat.

Plaje Corfu aflate pe coasta nord-vestică a insulei

Roda este unul dintre cele mai turistice oraşe ale zonei şi are două plaje diferite. Una este mică şi se află în partea vestică a oraşului, iar cea de-a doua este generoasă şi se desfăşoară de-a lungul zonei de coastă populată cu turişti.

Apa nu este foarte adâncă, plaja are nisip fin şi, pe marginea ei, se află o serie de baruri şi restaurante ademenitoare. De aici poţi închiria ambarcaţiuni pentru a explora coasta nordică a insulei, din Kassiopi şi până în Sidhari.

Plaja Astrakeri

Astrakeri nu este una dintre cele mai căutate plaje din insula Corfu, dar este frumoasă datorită intimităţii oferite. Este mică şi sălbatică, zona fiind apreciată de proprietarii de rulote, care se pot bucura de linişte şi de intimitate.

Există un centru unde poţi închiria şezlonguri şi umbrele, şi câteva restaurante chiar lângă oraşul numit Agnos, la doar câţiva kilometri depărtare.

Gialos este o plajă mare, cu nisip şi pietricele, dar care nu are facilităţi pentru turişti. Gialos este una dintre plajele destinată turiştilor cărora le place să se întindă sub soarele grecesc şi să se bucure de o apă limpede şi curată.

În spatele plajei există un promontoriu care creează umbră, în anumite ore ale zilei, zona fiind ideală pentru relaxare în briza Mării Mediterane. Cel mai apropiat oraş, în care poţi găsi baruri sau restaurante este Karousades, aflat la un kilometru depărtare.

Plajele orașului Sidari

Sidari este numele unui oraş turistic cu diferite plaje şi mici porturi. Oraşul deţine două plaje principale: una mică, cu nisip fin, situată lângă debarcader, şi una foarte lungă, aflată în partea estică a oraşului Sidari.

Dacă vrei distracţie, poţi închiria închiria kayak, hidrobiciclete şi ambarcaţiuni cu motor sau te poţi duce în barurile, pub-urile şi restaurantele din apropiere. De asemenea, în zonă există şi un centru de scufunfări şi alte sporturi nautice, aşadar nu ai cum să te plictiseşti.

Canal d’Amour este cea mai turistică zonă din nord vestul coastei, întrucât beneficiază de o plajă mică, aparte, într-un golf natural sculptat de eroziune.

Chiar în spatele plajei găseşti restaurante şi baruri cu piscine, iar priveliştea rocilor uriaşe care se îmbină cu turcoazul apei este absolut impresionantă. Pentru a ajunge la plaja Canal d’Amour trebuie să treci prin oraşul Sidari şi să te îndrepţi spre Peroulades. În dreapta ta vei zări un semn care te va duce spre plajă.

Drasti este un ford mic aflat chiar lângă oraşul Peroulades, dar care nu are facilităţi turistice. Cu toate acestea, este o atracţie majoră datorită peisajului unic.

Apa este transparentă, iar peste tot în jurul ei sunt stânci. Poţi opri aici pentru o baie revigorantă şi pentru a te bucura de frumuseţea locului, însă nu este plaja în care să îţi poţi petrece toată ziua.

Longa este o plajă îngustă, acoperită cu nisip, care se mândreşte cu peisaje sălbatice. Pentru a ajunge aici trebuie să treci prin Peroulathes şi să ajungi pe coastă, de unde vei face dreapta pentru a comorî spre Plaja Longa.

Fiind o plajă îngustă, când vremea este urâtă şi marea agitată, apa acoperă întreaga porţiune. Zona este o atracţie datorită frumuseţii sale naturale.

Plaja Agios Stefanos este sălbatică

Agios Stefanos este o plajă sălbatică, acoperită cu nisip, dar care beneficiază de facilităţi pentru turişti precum şezlonguri, umbrele şi multe baruri şi restaurante, aflate în apropierea oraşului.

Aghios Stefanos este, totodată, şi un port, înconjurat de dealuri, de unde poţi lua ferryboat-ul spre Mathraki şi Othoni (insula Diapontia).

Arila este o plajă sălbatică, cu nisip şi pietriş, de unde poţi zări multe insule mici, la care poţi ajunge înot. Bineînţeles, dacă eşti într-o condiţie fizică bună… Arila este o plajă ideală pentru familii cu copii deoarece zona este foarte calmă.

Apa este liniştită, nu există curenţi puternici, iar de-a lungul plajei găseşti câteva baruri şi restaurante. Pentru distracţii, poţi închiria hidrobiciclete, ambarcaţiuni, caiac sau echipamente de windsurf.

Agios Georgios află în unul dintre cele mai generoase golfuri ale insulei şi, dacă vii dinspre Paleokastritsa, vei avea parte de o privelişte impresionantă asupra plajei.

Se pot practica sporturi nautice în timpul sezonului şi există posibilitatea de a închiria exhipamente de windsurf, în zilele cu vânt. În faţa plajei există o mică tavernă unde poţi mânca preparate din peşte.

Plaja Paleokastritsa

Paleokastritsa este o plajă cu nisip şi pietriş, cu numeroase golfuri mici aflate în zona Paleokastritsa. Zona este ideală pentru iubitorii de snorkeling.

Aici există un centru de scufundări, mai multe bărci taxi şi ambarcaţiuni de închiriat, cu care poţi ajunge în peşteri spectaculoase.

În micul orăşel Paleokastriza găseşti diferite baruri şi restaurante locale, care servesc preparate din peşte şi băuturi internaţionale.

Liapades este o plajă sălbatică

Liapades este o plajă sălbatică, cu nisip fin şi roci, amenajată pentru turişti cu umbrele şi şezlonguri. Plaja se află în interiorul primului golf după Paleokastritsa şi este recunoscută pentru vegetaţia bogată şi apa limpede a Mării Mediterane.

De-a lungul liniei de coastă de află câteva peşteri interesante pe care le poţi vizita. Cât despre distracţie, poţi închiria hidrobiciclete.

Ermones este un golf liniştit, destul de departe de drumul principal şi de celelalte plaje. Golful este înconjuurat de dealuri, cu nisip în mijloc şi roci pe cele două părţi laterale.

Este un loc ideal pentru relaxare, departe de agitaţia turistică. Există un centru de unde poţi închiria şezlonguri, umbrele şi hidrobiciclete, în cazul în care teşti tentat de o ieşire în larg.

Plaje Corfu aflate pe coasta nord-vestică a insulei

Mirtiotissa este o plajă sălbatică, cu nisip, înconjurată de roci, parţial scufundate în apă. Este una dintre cele mai bune plaje pentru snorkeling, însă nu este foarte populată cu turism, întrucât aici este tolerat nudismul. Lângă plajă se află un oraş mic şi tradiţional – Pelekas – cu restaurante locale în care poţi savura preparate mediteraneene, marea majoritate din peşte.

Glifada este plaja perfectă dacă eşti în căutarea unei zone relaxante, dar care să îţi ofere şi posibilităţi de distracţie nautică. Datorită nisipului foarte fin, Glifada este una dintre cele mai populare plaje din Insula Corfu.

Apa nu este foarte adâncă, perfectă pentru copiii mici, pe plajă există duşuri, umbrele şi şezlonguri, iar turiştii au facilitatea de a comanda mâncare sau băuturi de la restaurantele locale direct pe plajă.

Cât despre distracţie, poţi închiria ambarcaţiuni, hidrobiciclete, caiac şi, de asemenea, poţi practica diferite sporturi nautice.

Kondogialos, cunoscută şi sub Portul Pelekas, este o plajă sălbatică, cu nisip foarte fin, de-a lungul căreia găseşti numeroase restaurante. Este o zonă liniştită, în care te poţi bucura de umbrele, şezlonguri şi unde ai posibilitatea de a practica diferite sporturi nautice, precum scufundări, windsurf, schi nautic sau surfing.

Gialiskari este o plajă îngustă, dar sălbatică, din cadrul unui mic golf, înconjurat de vegetaţie mediteraneană, unde pomii sunt foarte aproape de plajă.

Odată ajuns în Gialiskari, poţi vedea în dreapta ta întreaga plajă, iar în stânga un golf mic, cu o formă ciudată. Stând în faţa plajei, poţi vedea roci impunătoare, care par să iasă din mare.

Plaja Agios Gordios

Agios Gordios este unul dintre cele mai mari golfuri din partea vestică a insulei Corfu. Plaja este extrem de lungă, cu nisip fin, şi oferă multe facilităţi pentru turişti.

Pot fi închirate şezlonguri şi umbrele, de-a lungul plajei există numeroase restaurante şi baruri, iar un centru de închireri oferă hidrobiciclete şi posibilitatea de a practica diferite sporturi nautice.

Poţi ajunge aici cu maşina personală sau cu transportul comun, luând autobuzul din oraşul Kerkyra.

Paramona este o plajă intimă, cu nisip şi pietiş, dar fără multe facilităţi turistice. Nu există restaurante în apropiere şi este una dintre primele plaje localizate imediat după lacul Korisia.

Plaja merită vizitată dacă vrei intimitate şi piesaje autentice, însă ai grijă când anume te duci întrucât după amiaza începe să bată vântul.

Alonaki este o atracţie turistică datorită nisipului fin. Plaja este extrem de sălbatică şi nu are facilităţi pentru turişti, aflându-se în cadrul unui golf mic, ce merită vizitat datorită liniştii şi a piesajelor oferite. Apa nu este foarte adâncă şi vântul bate destul de des, astfel că nu îţi poţi aici petrece întreaga zi. Zona este perfectă dacă vrei să explotezi zonele sălbatice ale insulei Corfu.

Plaja Halikounas are peste 3 km lungime

Halikounas are peste 3 km lungime, are nisip fin şi este foarte sălbatică. În jur nu vei găsi localuri, iar plaja nu este amenajată din punct de vedere turistic. Cu toate acestea, poate fi considerată o atracţie turistică datorită poziţionării. Odată ajuns acolo, ai marea în faţă şi lacul în spate, două peisaje impresionante pentru care merită să parcurgi traseul. Nu vei întâlni mulţi turişti nici în zilele cele mai căutate din sezonul turistic din cauza vântului şi a curenţilor.

Isou este o plajă turistică, amenajată cu şezlonguri şi umbrele, unde vei găsi restaurante, baruri şi un centru de închirieri hidrobiciclete. Apa este liniştită şi nu foarte adâncă, iar în partea sudică a plajei găseşti şi un mic debarcader, amenajat special pentru turişti.

Lakkies – precum multe alte golfuri din zonă, plaja Lakkies are nisip fin, iar apa nu este foarte adâncă, ideală pentru toate vârstele şi dotată cu toate facilităţile turistice necesare. Există centre de unde poţi închiria caiac, hidrobiciclete şi jet-ski, iar în apropierea plajei se găsesc numeroase baruri , dar dacă vrei să ai de unde alege, îţi sugerăm să mergi în oraşul Aghios Georgiou.

Gardeno a fost denumită după micul râu care se scurge în mare, chiar în această parte a coastei. Pentru a ajunge în acest port, trebuie să treci prin micul orăşel antic Vitalades, faimos pentru arhitectura şi ospitalitatea localnicilor. Plaja este dotată cu nisip fin, iar de-a lungul ei găseşti câteva baruri şi restaurante.

Plaja Agios Gordis din Notos

Agios Gordis din Notos este o plajă cu nisip şi pietriş, care nu beneficiază de facilităţi pentru turişti, ci este apreciată pentru frumuseţea peisajelor naturale. Cel mai apropiat oraş este Paleochori, însă este foarte vechi şi nu are foarte multe de oferit. Sub numele de Aghios Gordios din Notos vei regăsi două plaje diferite. Prima este caracterizată prin multe roci mici, scufundate parţial în mare, şi este ideală pentru snorkeling, iar cea de-a doua se află mai la sud şi este cu adevărat uimitoare, având ape uimitor de limpezi.

Kanoula este o plajă liniştită, mai ales în luna august, când apa este extrem de limpede. Pentru a ajunge aici ai nevoie de un jeep întrucât drumul este abrupt. Cel mai apropiat oraş este Spartera, o aşezare tradiţională, aflată la 3 km distanţă de oraşul turistic Kavos.
Plaje aflate pe coasta nord-estică a insulei

Gouvia este unul dintre cele mai dezvoltate oraşe din insula Corfu, iar plaja acestuia deţine o mulţime de facilităţi pentru turişti. Pe plajă există centre pentru sporturi nautice, se organizează tururi turistice cu ambarcaţiuni, iar în spatele acesteia găseşti multe baruri şi restaurante, cu meniuri tradiţionale greceşti. Mai mult, în Gouvia, chiar lângă o zonă cu ruine veneţiene, există şi un port foarte organizat, numit „Gouvia Marina”.

Plaja Dasia, cu nisip şi pietricele

Dasia este o plajă cu nisip şi pietricele, aflată în partea liniştită a coastei şi oferă o privelişte asupra munţilor şi a liniilor de coastă albaneze. Fie că vrei să te relaxezi la plajă, să practici sporturi nautice, să ieşi în larg cu hidrobicicleta sau să te dau cu banana, de-a lungul plajei găseşti o mulţime de baruri, restaurante, dar şi un centru de închirieri ambarcaţiuni. Pentru a uşura practicarea sporturilor pe apă, pe mare s-a amenajat o platformă destinată scufundărilor şi lansărilor la apă.

Ipsos se află într-un golf spaţios, iar oraşul din care face parte s-a dezvoltat de-a lungul coastei. Plaja are nisip fin, iar apa este perfectă pentru copiii mici, fiind foarte limpede şi foarte puţin adâncă. Odată ajuns aici, poţi închiria hidrobiciclete, bărci cu motor şi practica diferite sporturi nautice, pe plajă afându-se un centru specializat.

Barbati este una dintre plajele insulei Corfu premiată cu Blue Flag pentru apele limpezi. Aici găseşti două centre de închirieri ambarcaţiuni cu motor şi se pot practica sporturi nautice. Oraşul Barbati s-a dezvoltat în apropiere de munţii Pantokratoras şi oferă o panoramă de neuitat asupra oraşului Corfu şi asupra Albaniei. Pentru a ajunge la plajă trebuie să urmezi traseul pe drumul de coastă, care coboară spre mare. În spatele plajei este o zonă verde, unde poţi să te relaxezi la umbra măslinilor.

Plaja Nisaki cu pietricele albe

Nisaki este o plajă cu roci şi pietricele albe, cu ape limpezi. Zona din partea stângă a plajei este ideală pentru snorkelling întrucât acolo se regăsesc roci şi multe alte golfuri mici. Vei găsi câteva restaurante pe plajă, vei putea practica sporturi nautice sau vei putea închiria ambarcaţiuni. De asemenea, plaja deţine un debarcader pentru cei care vor să se avânte în largul mării.

Kaminaki este una dintre cele mai faimoase plaje din Corfu, liniştită chiar şi în plin sezon turistic. Ea se află într-un mic port, ideal de vizitat dacă vrei să explorezi această parte a coastei cu o ambarcaţiune. În Kaminaki poţi închiria ambarcaţiuni şi, doar în timpul sezonului turistic, poţi practica sporturi nautice.

Agni este una dintre multele mici plaje din Corfu, cu roci şi pietricele. Ea se află într-un mic golf, dotat cu un debarcader, de unde poţi lua o barcă taxi pentru a vizita celelalte golfuri din apropiere. Apa este foarte curată şi destul de adâncă, iar de-a lungul plajei găseşti câteva restaurante mici.

Kalami este o plajă cu nisip şi pietricele, apreciată apa curată şi liniştea zonei. Pe plajă există două centre de închirieri ambarcaţiuni şi unul destinat sporturilor de apă, iar restaurantele şi barurile sunt de-a lungul plajei şi în oraşul Kalami. Pentru a ajunge la plajă trebuie să cobori de pe un deal, traseu care îţi oferă o privelişte superbă asupra golfului.

Plaja Kouloura

Kouloura este o plajă cu pietriş, situată într-un mic golf. Pentru a ajunge aici trebuie să străbaţi un traseu pitoresc printre plantaţii de măslini, iar odată ajuns acolo vei avea sentimentul să te afli într-un loc sălbatic. Nu există restaurante sau baruri, iar cea mai apropiată plajă este Kalami situată la doar 1 km depărtare.

Kerasia este una dintre cele mai frumoase plaje cu pietriş din coasta nord estică a insulei. Împodobită cu pietriş, plaja este o puternică atracţie turistică pentru cei care-şi doresc liniştea şi frumuseţea zonelor verzi, mediteraneene. Îţi poţi închiria şezlonguri şi umbrele, hodrobiciclete sau caiac şi poţi savura o delicatesă mediteraneană la restaurantul situat pe plajă. Pentru mai multe opţiuni privind restaurantele şi barurile, mergi în Aghios Stefanos Sinion.

Plaja Agios Stefanos Sinion

Agios Stefanos Sinion este un mic oraş pescăresc dezvoltat de-a lungul plajei. Plaja este acoperită cu nisip şi pietriş, se întinde de-a lungul coastei şi pare mai mică decât este în realitate, datorită aşezării sale. Priveliştea oferită este impresionantă, iar oraşul din care face parte este vizitat în fiecare an de mii de turişti, care aleg un tur al coastei cu ambarcaţiunea.

Avlaki este prima plajă, venind dinspre oraşul Corfu, care nu are priveliştea asupra Albaniei. Golful este orientat spre Kassiopi, aflându-se la o distanţă de aproximativ 2 kilometri de acesta, şi este acoperit cu pietricele albe. El este foarte mare, deţine mai multe localuri şi centre de unde poţi închiria hodrobiciclete, caiac şi ambarcaţiuni de mici dimensiuni. De asemenea, aici găseşti şi o şcoală de navigaţie. Spre seară, golful este principala atracţie a iubitorilor de navigaţie deoarece vântul începe să sufle uşor, iar imaginea apusului este absolut spectaculoasă.

Kassiopi este cel mai turistic oraş din insula Corfu. A apărut ca un oraş pescăresc, dar astăzi oferă tot ce ai nevoie în timpul şederii în Kerkyra, inclusiv două plaje, acoperite cu nisip şi pietriş. Există un centru de scuba diving şi un centru de închirieri ambarcaţiuni şi hidrobiciclete. Găseşti restaurante şi baruri atât pe plajă, cât şi în oraşul turistic Kassiopi. Prima plajă se află în partea stângă a oraşului, iar cea de-a doua este în spatele acestuia şi oferă mai multă intimitate.

Plaja Aghios Spiridon

Aghios Spiridon este o plajă liniştită, departe de drumul de coastă. În propierea plajei se află un mic lac, numit Andinioti, în spatele căruia găseşti o altă întindere cu nisip. Aghios Spiridon este acoperită cu nisip fin, are facilităţi pentru turişti şi câteva restaurante şi baruri în imediata apropiere. Pentru distracţie pe apă, poţi închiria hodrobiciclete sau caiac.

Acharavi este o plajă calmă, de 3 kilometri în lungime, acoperită cu nisip şi pietriş. De-a lungul ei găseşti câteva restaurante şi baruri, centre de închiriere ambarcaţiuni, pentru sporturi nautice şi pentru scufundări. Nivelul apei este mic, perfect pentru copii. Astfel, dacă vrei o o ieşire relaxantă pe una dintre cele mai liniştite plaje din Corfu, alege Acharavi.

Plaje Corfu aflate pe coasta sud-estică a insulei

Kavos este cea mai aglomerată plajă şi cei mai aglomerat oraş din întreaga insulă. Plaja depăşeşte 3 km în lungime, este acoperită în totalitate cu nisip şi deţine o varietate de taverne, restaurante de tip fast food şi baruri internaţionale. De asemenea, există câteva centre de sporturi nautice şi poţi închiria hidrobiciclete sau ambarcaţiuni de mici dimensiuni.

Bouka se află lângă cea mai mare salină din insula Corfu, oferă mai multă intimitate decât Kavos, şi este una dintre cele mai frumoase plaje ale insulei. Plaja este acoperită în totalitate cu nisip, iar cele mai apropiate oraşe tradiţionale sunt Melikia, Potami şi Lefkimni.

Plaja Mesongi

Mesongi – plaja acestui sat turistic este specială doar pentru mediul în care se află. În partea stângă există un mic râu, care se varsă în mare, iar în partea dreaptă există un un deal acoperit cu plantaţii de măslini. Plaja este are dimensiuni medii şi este acoperită cu nisip şi pietricele. Aici ai posibilitatea de a închiria hidrobiciclete şi de a practica sporturi nautice, sau de a savura un preparat tradiţional în taverna aflată în apropierea plajei.

Moraitika este o plajă populară deoarece Moraitika este cel mai mare oraş din această coastă a insulei Corfu. Plaja este acoperită cu nisip şi pietricele, deţine un centru de scuba diving şi încă unul de sporturi nautice. De asemenea, există ambarcaţiuni care organizează tururi de-a lungul coastei Lefkimmi. Barurile şi resuaturantele sunt atât de-a lungul plajei, cât şi în satul Moraitika.

Plaja Aghios Ioanni Peristeron

Aghios Ioanni Peristeron – chiar dacă apa este incredibil de limpede, plaja este atât de mică încât s-a construit o platformă cu şezlonguri şi umbrele pentru a o lărgi. De pe plajă poţi închiria hidrobiciclete şi jet-ski, iar primul oraş în care găseşti un bar sau un restaurant este Moraitika, sitat la mai puţin de un kilometru de plajă.

Tsaki este într-adevăr o bucată de paradis. O mare turcoaz, cu ape curate şi calme, şi o vegetaţie mediteraneană, care se întinde până aproape de apă, nisipul fin şi liniştea sunt doar câteva dintre calităţile acestei plaje. Este zona în care nu există facilităţi pentru turişti, însă, odată descoperită, îţi tot doreşti să revii pentru frumuseţea şi oaza de linişte oferite. Cel mai apropiat sat în care poţi găsi restaurante este Benitses, aflat în imediata apropiere.

Benitses este un grup de plaje, cu nisip şi pietricele, unde poţi practica sporturi nautice, poţi închiria ambarcaţiuni sau poţi naviga cu hidrobicicleta. Cea mai mare plajă debordă în facilităţi turistice, în timp ce golfurile din jurul ei sunt mult mai calme şi relaxante. În apropiere de plaja mare, există un debarcader destinat celor care deţin sau au închiriat o ambarcaţiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − twelve =