Corfu ONLINE

EnglishRomanianSpanish

Statiuni si plaje

Statiuni si Plaje din Corfu

Nord: Sidari, Roda, Acharavi, Kassiopi
Est: Barbati, Ipsos, Dassia, Corfu Town, Kanoni, Perama, Gastouri, Benitses, Agios Ioannis, Messoghi
Sud-est: Lefkimi, Kavos
Vest: Paleokastritsa, Lyapades, Ermones, Glyfada, Agios Gordios

Corfu Town (Kerkyra)

Kerkyra este un oraş din nord-vestul Greciei. Este capitala insulei şi prefectura Corfu. Unul dintre cele mai interesante oraşe din Grecia, Corfu este un amalgam de stiluri arhitecturale si culturi.
Capitala insulei a jucat un rol important încă din secolul al VIII-lea. Primii greci care au ajuns in Corfu au fost eretrienii din Evia, la mijlocul secolului al VIII-lea Î.Hr.. În 734 Î.Hr. corintienii au ajuns pe insula si au transformat Corcyra (orasul Corfu) în unul dintre cele mai importante si prospere oraşe din perioada aceea datorita comertului dezvoltat cu toate orasele aflate de-a lungul coastei Adriaticii. Mai mult, oraşul Corfu a dezvoltat o activitate colonială importanta pe continent, adesea în competitie cu Corint. Această competiţie intre Corfu si metropola corintiana a fost motivul unei serii de conflicte între cele doua oraşe.
Corfu a fost construit pe un mic promontoriu ce împarte oraşul în doua. În ciuda distrugerilor pe care le-a suferit in urma bombardamentelor din timpul celui de-al doilea Război Mondial, încă mai păstrează stilul architectural veneţian. Piaţa Spinada de lângă Liston este cel mai atractiv punct din partea noua a oraşului. Pe partea de est a pieţei Spinada, pe un promontoriu micut se ridica Vechea Fortăreaţă, separată de oraş sprintr-un şanţ de aparare, cunoscut sub denumirea de Kontrafosa. Fortul a fost contruit de către veneţieni pentru a întări zidurile de aparare ale oraşului. Înauntrul fortului se află biserica Sfantul Gheorghe, una dintre cele mai frumoase biserici din insula Corfu.
Kerkyra sau Corfu Town face parte din Municipalitatea Corfu (Kerkyra) şi are o suprafaţă de 41 905 km² şi o populaţie de 39 487 de locuitori.
Oraşul este de asemenea cunoscut si sub numele de Kastropolis (oraşul castelelor), datorita celor trei castele de aici. Partea veche a oraşului a fost inscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 2007, după evaluarea ICOMOS.

Sidari

Sidari este o staţiune celebră pe coasta nordică a insulei, la aproximativ 40 de kilometri de Corfu Town. Înainte a fost un sat mic de pescari, dar din anii ’80 a început sa se dezvolte şi a devenit o statiune turistică populară (astăzi Sidari poate oferi cazare pentru aproximativ 14 000 de persoane).
Dacă veniţi in Sidari, puteţi admira Canal d’Amour, o zonă cu stânci erodate, unde natura a creat câteva golfuleţe mici. Legenda spune ca daca perechile de îndrăgostiţi înoată în apele de la Canal d’Amour, vor fi împreună pe veci!

Roda

Roda se află la 45 de kilometri spre nord-vest de Corfu Town şi la numai 3 kilometri spre vest de statiunea Acharavi. Roda este o staţiune la mare foarte modernă, situată la capatul vestic al unui golf imens înconjurat de munţi.
Roda a fost un sat de pescari, dar în ultimii ani a devenit o destinaţie de vacanţă populată. Totuşi, în centrul staţiunii mai poate fi admirată o mică parte din satul vechi.

Acharavi

Acharavi este o staţiune minunată în nordul insulei Corfu care oferă o privelişte deosebită a continentului European (Albania).
Această staţiune face parte din fosta comunitate Agios Panteleimonas. Fosta comunitate Agios Panteleimonas este astăzi una dintre cele 10 diviziuni ale Municipalităţii Thinali.
În anul 32 Î.Hr. a fost distrusă de Împăratul Roman Octavian. Numele iniţial al staţiunii a fost Hebe, iar pe vremuri a fost un oras antic grecesc, care este posibil sa îşi fi luat numele de la Hebe, fiica lui Zeus.
Acharavi beach

Barbati

Această staţiune este situată la o distanţă de aproximativ 20 de kilometri la nord de Kerkyra (Corfu Town), la poalele Muntelui Pantokrator, cel mai înalt muntre din Corfu.
Plaja din Barbati este una dintre cele mai populare plaje din Corfu, pentru ca este lunga, cu pietricele si i-a fost oferit “Steagul Albastru”, distinctia Europeană pentru curăţenia apelor.

Benitses

Plaja din Benitses se află la o distanţă de 12 kilometri spre sud de Kerkyra (Corfu Town). Pentru ca a primit Steagul Albastru, este una dintre cele mai populare plaje din Corfu. Plaja şi împrejurimile sunt foarte bine organizate şi oferă o varietate de facilităţi, precum şi multe taverne, restaurante, cafenele şi baruri.
Legenda spune ca staţiunea a fost numită “Benitses” dupa barca unui pirat sau chiar dupa însuşi piratul care a poposit aici si a fost fermecat de frunuseţea acestui loc.
Benitses a fost un sat de pescari renumit, dar in anii ‘70 a fost tansformat in statiune turistica.

Kavos

Kavos este o plaja lunga cu nisip, situată în satul cu acelaşi nume, la 47 de kilometri spre sud de Corfu Town.
Aceasta este cea mai potrivită staţiune pentru petreceri, oferind peste 80 de baruri şi cluburi de noapte. Mai mult, aici puteţi găsi multe restaurante englezeşti, precum şi taverne greceşti.
Plaja din Kavos este una dintre cele mai mari de pe insulă (2 km lungime) şi oferă o varietate de facilităţi şi sporturi de apă.
Din Kavos, precum şi din alte staţiuni de pe insulă, puteţi sa mergeţi in tururi ale insulei cu autocarul sau în croaziere spre Corfu Town, Parga, Laguna Albastă şi insulele Paxos şi Antipaxos.

Paleokastritsa

Paleokastritsa este situată la o distanţă de aproximativ 25 de kilometri la vest de capitala insulei. Este considerată una dintre cele mai frumoase staţiuni din Corfu, foarte populară printre englezi.
Această staţiune ofera şase plaje diferite înconjurate de stânci înalte şi palcuri de maslini, lamai şi chiparoşi.
De aici puteţi închiria bărcuţe pentru o plimbare în jurul stâncilor şi golfuleţelor, pentru a admira coasta dintr-un alt unghi. Nu uitaţi sa vizitaţi Mănăstirea Teotokos şi castelul veneţian din secolul al XIII-lea, San Angelo.