Corfu ONLINE

EnglishRomanianSpanish

Muzee

Muzee Corfu

Muzeul de Arheologie din Corfu

A fost construit între 1962 şi 1965, iniţial cu scopul de a găzdui descoperirile arheologice din Templul lui Artemis din Corfu. Printre colecţiile muzeului se numără: celebrul Fronton al Gorgonei – o sculptură din secolul al V-lea Î.Hr., trei monumente funerare datând din secolul al VI-lea I.Hr., din cimitirul orasului antic Corfu, leul gasit lângă mormântul lui Menecrate care datează din secolul al VII-lea Î.Hr., relicve de la Templul zeiţei Hera şi de la Templul lui Apollo, care au fost gasite la Mon Repos, precum şi o colecţie impresionantă de monede corfiote.

 

Muzeul Folcloric din Corfu

Muzeul Folcloric din Corfu a fost înfiinţat de către Societatea Folclorică din Corfu, în anul 1982. Este găzduit într-o casă tradiţională în satul Sinarades, la o distanţă de 12 km la vest de Corfu Town. Clădirea este o reproducere a caselor clasei de mijloc din secolul al IX-lea, care gazduieste unelte vechi, decoratiuni tradiţionale, instrumente muzicale, echipamente de pescuit, obiecte din ceramică şi o colecţie de documente care au fost donate muzeului.

 

Muzeul de artă asiatică din Corfu

Muzeul de artă asiatică din Corfu a fost construit în 1927 cand 10 500 de piese din colecţia Gregorz Manos au fost donate. Din 1974 muzeul a devenit Muzeul de Artă Asiatică pentru ca expune multe colecţii din Asia Centrală. Muzeul de artă Asiatică din Corfu este în Palatul Sfinţilor Mihail si George în Corfu Town, care a fost casă pentru Înalţii Comisionari Englezi până în momentul în care aceştia au oferit casa statului grecesc în 1864.

 

Muzeul Bizantin din Corfu

Găzduit în Biserica Antivouniotissa, Muzeul bizantin din Corfu expune o colecţie bogată de icoane si vestigii Bizantine şi Postbizantine, reprezentând mai mult de cinci secole de artă religioasă .

 

Muzeul lui Solomos

Dionysius Solomos este poetul grec care a scris versurile Imnului Naţional al Greciei. Acesta şi-a trăit o mare parte a vieţii pe insula Corfu (între 1798 şi 1857), unde a scris o bună parte a operei sale. Muzeul este găzduit în casa unde Solomos a trait şi expune multe dintre lucrurile personale ale poetului, o colecţie a manuscriselor sale şi diferite portrete.

 

Muzeul Scoicilor

Muzeul Scoicilor din Corfu detine una dintre cele mai vaste colectii de scoici din Europa si se afla pe strada principala din Benitses. Muzeul gazduieste o colectie privata de scoici adunate pe parcursul a peste 40 de ani din toate colturile lumii. Colectionarii de scoici pot cumpara de aici scoici neobisnuite si suveniruri exotice. Este deschis intre 10:00 si 21:00.

 

Muzeul de Numismatică

Fondat de Banca Ionică în 1981, Muzeul de Numismatică este găzduit într-o clădire proiectată de un architect localnic, Ioannis Chronis şi este singurul muzeu de acest gen din Grecia. Expune o colecţie impresionantă de monede, bancnote, documente bancare si timbre.

 

Galeria Municipală

Galeria Municipală din Corfu găzduieşte o colecţie vastă de opere donate de către artişti corfioţi renumiti din secolul al XIX-lea, precum: Pachis, Haralambos, Pavlos Prossalendis, Angelos Giallinas, Skarvelis, Koyevinas, Samartxis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − eleven =