Corfu ONLINE

EnglishRomanianSpanish

Insule

Insule Corfu

Corfu este inconjurata de cateva insule mici: Arhipelagul Diapontia – Othoni, Mathraki si Ericoussa (la nord-vest de Corfu), Paxi si Antipaxi (sud), Vido si Lazatreto, Pontikonisi.

Insulele Diapontia

Insulele Diapontia (Othoni, Mathraki si Ericoussa) sunt situate la o distanta de 2-7 mile marine de coasta insulei Corfu. Aici locuiesc foarte putini oameni in sate mici pitoresti. Insulele Diapontia sunt administrate de Corfu Town si sunt locul perfect pentru croaziere zilnice. Daca doriti sa va petreceti vacantele aici, puteti gasi cazare in case traditionale grecesti. Pe timpul verii turistii pot ajunge in insulele Diapontia cu un feribot care pleaca din Corfu Town sau din satele Sidari si Agios Stefanos.

Mathraki

Mathraki este cea mai mica si cea mai izolata dintre insulele arhipelagului Diapontia, situata la 2 mile nautice de insula Corfu.

In interiorul insulei este o singura strada care face legatura intre zona de langa mare (numita Ano Mathraki) si cea de pe deal (Kato Mathraki). Coasta estica a insulei Mathraki va ofera cea mai frumoasa plaja a insulei. Aici nu prea gasiti facilitati turistice, cu exceptia a doua sau trei taverne.

Erikousa

Erikousa este in partea nordica a arhipelagului Diapontia si are aproximativ 100 de locuitori. Insula Ericousa este in mare parte joasa si are multe plaje cu nisip. Ideale pentru familii cu copii mici (cele mai frumoase sunt Porto Bay si Fiki.

In interiorul insulei gasiti 6 sate mici care merita vizitate:Tandoulis, Paliokaliva, Soukia, Porta, Dendra and Gitonies.

Othoni

Othoni este punctul cel mai vestic al Greciei si este cea mai mare dintre cele trei insule ale arhipelagului Diapontia (aproximativ 6 km in lungime si 3,6 km in latime si se ridica la 400 m deasupra nivelului marii).

Feriboturile care pleaca din Corfu va vor duce in portul Ammo, in interiorul unui golf mare si frumos pe coasta sudica a Othoni.

Othoni este celebra pentru pestera Kalipso si pentru plajele ei numeroase.

Paxos & Antipaxos

insulele Paxos si Antipaxos

Paxos si Antipaxos sunt situate la sud de insula Corfu si puteti ajunge la ele cu feribotul. Feribotul spre Paxos pleaca zilnic din Lefkimi spre portul Gaios din Paxos.

Paxos este cea mai mare insula din jurul Corfu si este locul ideal pentru cei care adora sa navigheze. Coasta vestica a insulei Paxos ofera o priveliste spectaculoasa si se poate ajunge aici numai cu barca. Coasta estica a insulei Paxos este in mare parte joasa, cu cateva golfuri, iar statiunea principala este Gaios.

Satele turistice unde vizitatorii pot gasi cazare si servicii turistice sunt Gaios, Lakka si Loggos. Chiar in fata satului Gaios sunt doua insulite mici si verzi. Cea mai mare este Agios Nikolaos cu fortareata venetiana, in timp ce cea mica se numeste Panaghia (Fecioara Maria), unde se gaseste vechea biserica Kimisi. La sud de Paxos sunt alte doua insule micute: Moggonisi and Kaltsionisi.

Insula Antipaxos se afla la o distanta de 2 mile nautice la sud de Paxos si se poate ajunge aici atat din Paxos, cat si din Corfu. Antipaxos este mai mica decat Paxos, iar turismul nu este atat de bine dezvoltat aici.

Vido

Vido (sau Ptichia) este o insulita mica situata la doar 1200 m de Corfu. Cand va indreptati spre portul din Corfu Town piteti admira insula Vido in dreapta dumneavoastra.

Daca doriti sa vizitati Vido trebuie sa mergeti in vechiul port al orasului Corfu, de unde zilnic pleaca barci spre Vido. Aveti nevoie de numai 10 minute pentru a ajunge la Vido, iar biletul costa doar 1 euro.

Aici puteti admira un monument care comemoreaza caderea sarbilor in Primul Razboi Mondial si un far.

Lazareto

insula Lazareto

Insula Lazareto (cunoscuta si ca Aghios Dimitrios) are o suprafata de 17,5 acri si este situata la o distanta de 2 mile nautice la nord-vest de Corfu.

In timpul dominatiei venetiene in secolul al XVI-lea a fost construita o biserica aici si mai tarziu un spital pentru leprosi dupa care insula si-a luat numele. In timpul dominatiei franceze, in 1798, insula a fost ocupata de flota ruso-turca, care a folosit-o ca spital militar. In 1814, pe timpul ocupatiei britanice spitalul pentru leprosi a fost deschis din nou.

Astazi insula Lazareto este considerara monument national care comemoreaza partzanii ucisi in timpul celui de-al doilaea Razboi Mondial.

Pontikonisi

Pontikonisi este o insula foarte mica situata la sud de Corfu Town, chiar in fata aeroportului si a lagunei Halkiopoulos. Atractia principala a insulei este o biserica antica bizantina.