Corfu ONLINE

EnglishRomanianSpanish

Sporturi de agrement

Sporturi de agrement Corfu

Echitaţie, drumeţii, safari… sunt doar câteva dintre sporturile de agrement din insula Corfu. Fie că optezi pentru sporturi organizate în grup sau sporturi individuale, în zonele turistice ale insulei găseşti nenumărate centre specializate. Dacă îţi plac senzaţiile tari, practică paraşutismul sau mergi într-o expediţie safari alături de instructori antrenaţi. Dacă, însă, vrei să descoperi insula, să admiri frumuseţile ei şi să te bucuri de briza mării, alege câteva ore de echitaţie sau optează pentru ciclism. Indiferent de alegere, sportul în insula Corfu este o adevărată plăcere datorită peisajelor mediteraneene, a vegetaţiei luxuriante şi a aerului curat. Iată câteva informaţii referitoare la sporturile de agrement din insula Corfu.

Paraşutism
Dacă visezi la o porţie zdravănă de adrenalină, practică paraşutismul. În partea sudică a Insulei Corfu găseşti şcoala de paraşutism Aghios Gordios Bay, care oferă cursuri pentru orice nivel de experienţă. Vei fi dus la 400 de metri altitudine şi vei admira o priveliste memorabilă asupra întregii insule Kerkyra, sub atenta supraveghere a unor instructori profesionişti.

Safari
Ai condus vreodată un ATV? Este o experienţă plină de entuziasm şi adrenalină, mai ales dacă optezi pentru traseele montane din Corfu. Să conduci pe serpentine până la Muntele Pantocrator, unde să vizitezi Mănăstirea Sf. Pantocrator, să vezi satul Paleo Perithia, aflat la 650 de metri deasupra nivelului mării, şi să admiri peisajele mirifice de-a lungul traseulului…. cine nu şi-ar dori o astfel de vacanţă? Iar dacă la final te bucuri şi de o bălăceală în valurile mării, atunci chiar poţi spune că ai avut o zi completă, în care ai simţit spiritul aventurier al Insulei Corfu. Preţul închirierii unui ATV porneşte de la 30 euro/zi, iar al unui jeep variază în funcţie de motorul şi modelul acestuia, pornind de la 80 euro/persoană/zi

Ciclism
Bicicleta este o bună alternativă la maşina personală, mai ales dacă vrei să descoperi trasee şi zone aparte, care nu pot fi explorate cu un vehicul de mari dimensiuni. În fiecare an, tot mai mulşi turişti aleg să-şi petreacă vacanţa colindând insula pe biciclete, pentru a exlora zonele mai puţin turistice şi pentru a descoperi locuri pustii în care să se relaxeze, mai ales în timpul sezonului de vârf. Există puncte de închirieri biciclete, scutere şi motociclete în toate zonele turistice ale insulei. Printre cele mai cunoscute sunt SCOOTERMANIA (Corfu Town), Nikos Bikes (Portul din Gouvia) sau Costas Rent a Bike (Acharavi), iar preţul de închirere al unei biciclete este de aproximativ 6 euro/zi.

Echitaţie
Dacă iubeşti echitaţia, pe Insula Corfu găseşti o mulţime de centre, unde începătorii pot lua lecţii de la instructori calificaţi, iar profesioniştii se pot aventura în zone montane dificile. Există centre de echitaţie în Corfu care organizează tururi în jurul insulei, unde frumuseţea mării Mediterane se îmbină cu vegetaţia luxuriantă. Printre cele mai cunoscute centre de echitaţie din Insula Corfu se află TRAILRIDERS (în satul tradiţional Ano Korakiana), Silvaland (în zona împădurită Kalafationes) şi Centrul Avlaki (situat între Kassiopi şi Sf. ştefan), iar preţurile variază între 13-15 euro/persoană/zi,în funcţie de ruta şi durata orelor de echitaţie.

Drumeţii
Nu oricine poate iubi echitaţia sau golful, însă cu toţii ne bucurăm de o plimbare prin natură spre satele tradiţionale, lacurile ascunse sau zonele montane virgine. În Corfu există o mulţime de poteci care leagă vechile sate tradiţionale de marile oraşe turistice şi care oferă posibilitatea de a admira peisaje impresionante, munţi, păduri şi zone de coastă, înconjurate de plantaţii de măslini. Poţi alege o excursie de mai multe zile, în care să vizitezi întreaga insulă, sau excursii pe un traseu stabilit de cinci kilometri. De-a lungul potecilor există semne galbene CT (Corfu traseu), care inducă drumul pe care trebuie să-l urmezi, pentru a nu te rătăci.

Cricket
Cricketul este o tradiţie centenară pe insula Corfu. Primul meci de cricket a fost jucat în 1823 între English Army şi Royal Navy. După acel meci, localnicii s-au îndrăgostit de cricket. Au contestat echipa engleză şi au creat două echipe locale, cu care să lupte împotriva concurenţei. Astfel, astăzi există două cluburi care mână pasiunea pentru acest sport. În fiecare vară se organizează turnee, iar în luna septembrie există un festival important de cricket, în prezenţa unei echipe din Anglia şi a unei echipe din Malta. Pe Insula Corfu există două terenuri de cricket. Unul, celebru pentru poziţia sa uimitoare, se află în Esplanade (cel mai frumos parc veneţian din Corfu), chiar în mijlocul oraşului vechi din Kerkyra, şi este folosit doar pentru evenimente speciale. Celălalt este plasat în Kontokali Marina, este nou şi găzduieşte peste 100 de jocuri în fiecare an. Acesta este disponibil şi pentru turiştii care vor să joace cricket în timpul vacanţei în Corfu. Corfu Cricket Club tel. +30 26610 41205.

Tenis
În ultimii ani, tenisul a devenit un sport extrem de popular în toată insula Corfu. Poţi juca tenis pe terenurile special amenajate ale marilor hoteluri, în cluburi private şi în Corfu Tenis Club (tel: +30 26610 37021), aflat în oraşul Kerkyra. Primul meci de tenis din Grecia a avut loc în Corfu, spre finele anului 1800. De atunci, localnicii au început să practice tot mai des sportul, înfiinţând propriul club al insulei şi lansând tenisul ca tendinţă turistică. Peste jumătate din hotelurile insulei deţin minimum un teren de tenis, acesta fiind considerat o necesitate şi o facilitate pentru turişti. Mai mult, în fiecare vară, insula Corfu găzduieşte cu mândrie Campionatul Mondial de Tenis, care adună anual milioane de fani din toată lumea.

Golf
Pe insula Corfu există un teren de golf profesionsit cu 18 găuri. Ternul a fost amenajat de-a lungul câmpiei Velea Ropa, aflată la doar câţiva kilometri de oraşul Corfu. Se numeşte „Corfu Golf” şi este o structură modernă completă, proiectată de celebrul arhitect veneţian Donald Harradine, care a îmbinat resursele naturale din Valea Ropa, inclusiv râul Nafsika, cu facilităţi moderne pentru iubitorii de golf. Terenul este împărţit în trei, asigurând astfel distracţia pentru toate categoriile de jucători, de la novici şi până la profesionişti, iar cea mai aglomerată perioadă este între martie şi noiembrie. Cu toate acestea, poţi juca golf chiar în timpul iernii, întrucât aici temperaturile sunt mai ridicate decât cele din România, maxima pe timp de iarnă fiind undeva la 15 grade Celsius. Terenul este deschis publicului 7 zile pe săptămână.
Echitaţie, drumeţii, safari… sunt doar câteva dintre sporturile de agrement din insula Corfu. Fie că optezi pentru sporturi organizate în grup sau sporturi individuale, în zonele turistice ale insulei găseşti nenumărate centre specializate. Dacă îţi plac senzaţiile tari, practică paraşutismul sau mergi într-o expediţie safari alături de instructori antrenaţi. Dacă, însă, vrei să descoperi insula, să admiri frumuseţile ei şi să te bucuri de briza mării, alege câteva ore de echitaţie sau optează pentru ciclism. Indiferent de alegere, sportul în insula Corfu este o adevărată plăcere datorită peisajelor mediteraneene, a vegetaţiei luxuriante şi a aerului curat. Iată câteva informaţii referitoare la sporturile de agrement din insula Corfu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five − 2 =