Corfu ONLINE

EnglishRomanianSpanish

Festivaluri si sarbatori

Festivaluri si sarbatori Corfu

Ca orice alta insula a Greciei, Corfu are multe festivaluri şi sărbători religioase pe tot parcursul anului, mai ales în timpul verii. Avem aici cateva din festivalurile si evenimentele care au loc în Corfu.

Paştele

Pentru greci Paştele este de departe unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, iar Paştele în Corfu este unic. Vinerea Mare aduce procesiunile solemne în memoria înmormântării lui Hristos. Procesiunea principală începe o data cu caderea serii la Catedrala din Corfu Town şi este urmărită de mii de oameni. Din Atena si de peste tot din Grecia vin multi vizitatori care umplu strazile inguste ale orasului Corfu. „Epitaphios”, un catafalc reprezentând corpul lui Hristos, este decorat frumos şi purtat pe sus de catre soldaţi si marinari, preoţi si credincioşi.
În Sâmbăta Mare la 9Ş00 am începe procesiunea Sfântului Spiridon, patronul insulei. Moaştele Sfântului Spiridon sunt păstrate într-un coşciug de argint într-o camera întunecată micuţă, într-un colţ al bisericii.
La 11:00 dimineaţa pe strada Liston sunt aruncate de la balcoane ghivece si vaze umplute cu apa, obicei ce simbolizeaza noroc pentru anul ce va urma.
La miezul nopţii, Arhiepiscopul anunţă ca „Isus s-a ridicat la Ceruri”, iar corurile încep sa cânte, artificiile explodează, clopotele încep sa sune şi toată lumea îşi aprinde lumânările.

Ziua Unirii
În fiecare an pe 21 mai locuitorii insulei sărbătoresc ziua unirii insulei Corfu cu noul Stat Grecesc, prin dansuri si banchete.

Sărbătoarea Sfântului Spiridon
În Corfu Town, pe 11 august şi in Sâmbata Mare este comemorat Sfântul Spiridon, patronul insulei.

Festivalul din Garouna şi Ano Gerakiana
Acest festival durează 3 zile si are loc în satele Kato Grouna si Ano Gerakiana în timpul primului weekend de dupa 15 august. Festivalul constă în diferite evenimente culturale organizate de persoanele nascute în cele doua sate dar care trăiesc în Atena şi se întorc în satele natale pe timpul verii.

Festivalul din Corfu
Festivalul din Corfu este unul dintre cele mai importante festivaluri de pe insulă. Are loc în Corfu Town luna Septembrie şi constă în diferite evenimente culturale, precum concerte, piese de teatru sau alte manifestaţii artistice.

Festivalul plăcintelor
Festivalul plăcintelor are loc in Loustri, pe 1 septemprie. Brutarul de aici şi multi dintre localnici donează placinte urase, sau “Pittas”, după cum le denumesc localnicii. Toata lumea este invitata la acest festival sa asculte muzică live, sa danseze si sa bea vin traditional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × five =