Corfu ONLINE

EnglishRomanianSpanish

Autobuze si taxiuri

Autobuze si taxiuri in Corfu

Inchirierea unui autoturism nu este singura varianta pentru a vizita insula Corfu. Autobuzele si serviciile de taxi asigura transportul pe aproape întreaga insula. In timp ce tarifele taxiurilor iti vor parea destul de piperate, mai ales daca optezi pentru zone îndepartate de centrul insulei, biletele de autobuz au preturi rezonabile, care pornesc de la 3 euro. Pentru a-ti face o idee despre transportul cu taxiul sau cu autobuzele nationale, ti-am pregatit cateva informatii care sa-ti foloseasca pe perioada sejurului în Corfu.

Autobuzele

Pe insula Corfu sunt disponibile doua servicii bine organizate de transport cu autobuzul:
– „Green Bus” este serviciul municipal de autobuze. Aceste vehicule sunt verzi, au statia centrala in piata San Rocco, din Corfu Town, si asigura transportul in oras si in suburbii precum: Afra, Saint Ioannis, Kanoni, Perama, Achillean si altele.
– KTEL sau „Blue Bus” este compania nationala care asigura transportul catre regiunile mai indepartate ale insulei, precum Lefkimi, Kavos, Karoysades, Sf. Panteleimon, Sfantul Gordios, Glyfada si multe altele. Autobuzele KTEL sunt albastre au statia centrala in Strada Theotoki.
In pietele centrale ale autobuzelor, dar si pe chioscurile din statii gasesti toate informatiile de care ai nevoie cu privire la ruta si orarul autobuzului. Iar daca ai vreo nedumerire, nu te sfii sa intrebi la centrul de bilete, unde angajatii sunt extrem de politicosi, mai ales cu turistii. Costul unui bilet cu autobuzele KTEL este de aproximativ de 3 euro. El variaza in functie de destinatie.

Serviciile Taxi

Statiile taxi se afla in cele mai centrale puncte ale insulei, cum ar fi Piata San Rokko si Strada Theotoki. Taxiurile licentiate afiseaza un rate card pe bord sau pe parbriz. Daca nimeresti un taxi fara rate card, întreaba cat costa transportul pana la destinatie, inainte de a urca. In caz contrar, risti sa platesti mai mult. Taxa minima perceputa de taxiurile licenÅ£iate este de 1,75 euro/km.

Serviciul Taxi Corfu 24h
Ccontact: Nick
Tel: 0030 6976438669
Mail: nikostaxicorfu@hotmail.com

Corfu Holiday Taxi – opereaza 24/7, în statiunile Sidari, Agios Stefanos – San Stefanos, Arillas, Agios Georgios (Pagi) – San George si Afionas.
Tel: +30-6972767803.
Site: www.corfuholidaytaxi.com

Radiotaxi – opereaza in Sassia, Gouvia, Marina, Nissaki, Acharavi si Paleokastritsa.
Tel: 26610-33811.