Corfu ONLINE

EnglishRomanianSpanish

Informatii Insula Corfu

Insula Corfu

Ape turcoaz, briză mediteraneană, oraşe antice şi o mulţime de plaje exotice… Faţă de celelalte insule Ionice, Corfu se remarcă printr-o superbă linie de coastă, de-a lungul căreia se află împrăştiate plajele cu pietriş sau nisip fin.

Este insula în care vacanţa înseamnă explorare, distracţie şi relaxare. Pe plajele cele mai turistice ale Insulei Corfu, precum Sidari, Ipsos, Roda, Kavos şi multe altele, vei găsi o mulţime de posibilităţi pentru practicarea oricărui sport nautic.

Ai centre de închirieri ambarcaţiuni şi echipamente sportive, centre de scufundări şi excursii organizate în largul Mării Ionice. Te poţi da cu skijet-ul, poţi practica winsurf, shi nautic, poţi testa wakeboarding-ul sau poţi închiria o hidrobicicletă pentru a descoperi particularităţile coastei.

Distractie in Insula corfu

Când se lasă seara, te bucuri de muzică, dansuri greceşti, petreceri în aer liber şi mezetas pe îndelete. Insula Corfu deţine o mare varietate de baruri şi cluburi de noapte, în care distracţia ţine până la răsărit, iar mâncarea nu se termină niciodată.

Printre staţiunile „nebune” cu o viaţă de noapte intensă se numără Corfu Town, Kavos, Gouvia, Ipsos, Roda şi Dassia. Drumul de coastă din Gouvia are o concentraţie impresionantă de cluburi şi baruri, zona fiind atracţia de top a tinerilor, veniţi pe insulă special pentru viaţa de noapte.

Zonele turistice ale insulei sunt ticsite cu restaurante şi taverne, în meniul cărora se află atât preparate locale cât şi preparate internaţionale. Fiecare restaurant se remarcă printr-o particularitate, iar proprietarii încearcă să-şi mulţumească clientela oferind mâncăruri şi băuturi care să se plieze pe gustul oricărui turist.

Dacă eşti unul dintre turiştii care vor să simtă gustul tradiţional grecesc al mâncărurilor şi al băuturilor locale, ia-ţi o vacanţă în Corfu. Vei fi plăcut surprins de frumuseţile şi oportunităţile insulei.

Shopping in Insula Corfu

Iar dacă eşti pasionat de shopping, Insula Corfu are magazine cu bijuterii, pielărie, obiecte din lemn de măslini şi diferite produse handmade. Este greu să le străbaţi pe toate într-o singură zi.

Principala stradă comercială din insula Corfu este Odos Theotoki, dotată cu toate tipurile de magazine, de la buticuri de specialitate şi până la magazine mari. Aici găseşti unele dintre cele mai bune vinuri greceşti, bijuterii şi sculpturi handmade.

Preţurile sunt destul de mari, dar insula este cunoscută pentru produsele de calitate şi flerul său creativ.

Mai presus de toate, Corfu are o istorie colorată şi o cultură care se reflectă în toate muzeele, palatele şi mănăstirile insulei. Influenţele veneţienilor, francezilor, ruşilor, ale englezilor şi ale imperiului Bizantin sunt vizibile în arhitectura şi ornamentele tuturor monumentelor.

În fiecare an, zeci de curioşi, credincioşi, arhitecţi şi arheologi vin în Corfu pentru descoperi istoria şi frumuseţea acestor locuri, îmbinând astfel cultura insulei cu numeroasele posibilităţi de distracţie.